Trolltunga, Preikestolen og Kjerag

Tid på året:

Fra 15 mai til 30 oktober

Risikonivå:

Hard

Om turen

Fra 15 mai til 30 oktober

Underveis vil vi gå innenfor kanten av Hardangervidda, vandre langside og på begge sider av de mest spektakulære fjordene i Norge, bestige de høyeste fjellene og se de dypeste fjordene, og utforske noen lokale perler underveis.

Vi reiser i små grupper for å fokusere på eventyret og skape minner for livet.

Vi starter I Stavanger. Kjør til et av de vakre fjellhotellene nær Kjerag Platoe, der nyter vi en treretters middag med det beste den lokale kokken har å tilby. Alle middager kommer med vin. Hvis du foretrekker et alkoholfritt valg, bare gi oss beskjed.

Dag 1

Denne Kjeragdagen starter vi tidlig med en god lokal frokost, her lager vi også maten vår til turen. Vi kommer tilbake til samme hotell, og nyter en fantastisk treretters middag på restauranten.

Dag 2

Preikestolen dagen, Vi drar tidlig, med en god lokal frokost, her lager vi også maten vår til turen. På denne turen vil den siste delen av stien bli gjort i noen skjulte stier, off-pist og vekk fra den overfylte delen. Etter å ha sett den praktfulle Lysefjorden og Preikestilen drar vi mot de høye fjellene. Dette er en 2-timers kjøretur fra Sirdal Mountain Lodge. Her vil vi nyte en treretters middag på The Lodge.

Dag 3

Dette er Trolltunga-dagen, Vi drar tidlig, med en god lokal frokost, her lager vi også maten vår til turen. Dagens tur vil være vanskeligste av dem alle. Dagens rute vil ta oss godt over 1200 meter og opp til et månelignende landskap. Det norske høytliggende landskapet Were kan du se i miles.

Dag 4

Her kan vi virkelig sove og nyte en lang rolig morgen. Vi drar sent, og drar til noen av områdets mest spektakulære fossefall.

Turen avsluttes i Stavanger, vi som dere alle har en flott fremtid. Vi vil laste opp alle bilder fra reisen på vår nettportal

Tour dates

If one ofour standard Tours does not suit you for some reason. the Tailored PrivateExperience will be designed for you, and only you. It is a great option if youwant to make special alterations to an existing tour, or if you want to dosomething different entirely. After all, the landscapes around Lysefjorden are packedwith hidden gems that we natives know and cherish. Upon contacting us, we willwork together to create a great single-day experience, or a seamless multi-dayexperience, for your holiday. We also have good relationships with localoperators in the region. This ensures that you can connect with the close-knitand passionate people who work and live here.

This is a whole year, all day event

To book this, you need to send an email to post@rygrtours.no

Høydepunkter

  • Vandre Trolltunga, Vandre på kanten av Hardangervidda, en av Norges villeste nasjonalparker og hjemsted for innfødte reinsdyrflokker.
  • Vandre på Preikestolen og se den fantastiske Lysefjorden fra vest mot øst
  • Vandre den berømte Kjerag på den andre siden av Lysefjorden
  • Tilbring fire dager med å reise i det praktfulle norske landskapet, Fra Se til Toppen. Fra Oddafjord til Lysefjord, en av Norges vakreste fjorder.
  • Når vi kan, vil våre fantastiske guider ta deg med på den offisielle stien og ta de skjulte rutene.

Norge har blitt kjent for sine ikoniske, dramatiske og spennende utsiktspunkter: Trolltunga, Preikestolen og Kjerag. Disse tre turene, tre av de vakreste utsiktspunktene i Norge, sammen med tre dager til med å utforske Norges mer skjulte perler, gjør denne turen til en av de mest dynamiske og mangfoldige turene i Norge som er tilgjengelig. Dramatisk fjordutsikt, høye fjelltopper, tre-retters middager, tradisjonell innkvartering, norsk kultur og unike geologiske fjellformasjoner gir reisende en spennende og velavrundet tur i Sørvestlandet.

Sikkerhet

Sikkerhet er vårt hovedfokus. Og den største usikkerheten er alltid været. På hele turen vil vi ha et sterkt fokus på været, så rutene kan endres. Vinden er den farligste faktoren. Derfor har vi noen alternative turer i lavt terreng hvis vinden er for sterk. Den ene er vår fossevandring på Månafossen

Alle våre guider har mange års erfaring med fjellsporing, og kjenner de lokale forholdene. De er godt trente førstehjelpere. Vi har alltid førstehjelpsutstyr, og har satellittkommunikasjon tilgjengelig. Vi har også god 24-timers kommunikasjon med den norske rekuetjenesten.

Treningsnivå

Roughes-turen vil normalt bli gjort på dag én. Turen til Trolltunga; det kan ta opptil 11 timer til sammen. De andre dagene vil være ca 4-6 timers fotturer. Du bør forvente en steinete og glatt sti hvis det regner. Du bør ha turopplevelse under lignende forhold. Brukes til å gå oppoverbakke, God kondisjon og litt turopplevelse med god holdning vil også forberede deg på denne turen.

Risikonivå

Vi tar ikke risiko. Fjellvandring innebærer imidlertid en naturlig risiko. Og våre fantastiske guider vil gjøre alt for å redusere denne risikoen. Vi oppfordrer alle deltakerne våre til å inkludere fotturer på reiseforsikringen.

Pakking

Pakk og ta med det du trenger, ikke alt du vil ha. På grunn av begrenset plass i minibussen ber vi deg om å ta med ett stykke bagasje, i tillegg til turpakken. Vi anbefaler en hoftebeltepakke eller en liten turryggpakke.

Personlig utstyr og klær

Vi elsker sjekklister, så vi har laget en pakkeliste for sommeren og en for vinteren. Vennligst gå gjennom den listen. Hvis du trenger det, vennligst se videoen vår: «hvordan kle deg til fjellene» vi bruker ullstoff hele året. Ull og silke er turgåernes beste venn.

Mat

På alle turdestinasjonene vil du bli servert lokal mat av høy kvalitet basert på den faktiske sesongen. Hvis du har noen allergier mot matrestriksjoner som veganere, hallal eller annet, vennligst oppgi dette så snart som mulig i SmartWaver-skjemaet.

Galleri

Ingen gjenstander funnet.

Preikestolen

Høyde:

604 mån
Avstand:
Rute 8 km
Varighet:
4-5 timer
Vandringsnivå:
Lett til moderat
__wf_reserved_arv
Høyde:
340 meter høy
Se kart

Kjerag

Høyde:

1100 mer
Avstand:
Underveis 9 km
Varighet:
5-6 timer
Vandringsnivå:
Moderat
__wf_reserved_arv
Høyde:
600 meter høyde
Se kart

Trolltunga

Høyde:

1250 mer
Avstand:
Rute 27 km
Varighet:
8-12 timer
Vandringsnivå:
Vanskelig
__wf_reserved_arv
Høyde:
800 meter høyde
Se kart

Overnatting

Du vil hvile og sove på noen av ikoniske fjordhoteller, og fjellhytter.

Normalt setter vi dere alle inn i to rom. Enkeltrom reservasjon 3000 NOK

Smaker på lokal mat

Å reise er også å trene den lokale maten

Du vil oppleve noe av det beste av lokale matvarer som Norge har å tilby. Fra fjell til fjell.

«Mat er menneskets sentrale aktivitet og et av de mest betydningsfulle varemerkene for en kultur.»

Mark Kurlanskij

Follow us